Mike wint met overmacht in Boxtel

Op de mooie omloop rond Recreatieplas De Langspier toonde Mike zich vanmiddag heer en meester. Al snel na zijn start in de veldrit van Boxtel reed hij naar de koppositie.

Schuiver
Net voor de eerste passage van de materiaalpost maakt Mike echter een schuiver in een gladde bocht. Zijn vastzittende ketting leverde een probleem op, maar vaste verzorger Hans was goed bij de les en zorgde ervoor dat Mike na een razendsnelle wissel weer in vierde positie zijn koers kon vervolgen. Mike sloot al snel aan bij de twee koplopers: Roompot-renner Maurits Lammertink en de Belg Ingmar Uytdewilligen. Met name op een zandstrook toonde Mike zijn klasse als veldrijder. In een rechte lijn  doorkliefde hij het mulle zand, terwijl zijn medekoplopers alles moesten geven om op de fiets te blijven. 

Nog een schuiver
Nadat Lammertink op dezelfde plaats als Mike onderuit was gegaan, kon Mike even later Uytdewillegen gemakkelijk lossen. Met ruime voorsprong pakte Mike - onder toezien van veel supporters - zijn eerste seizoensoverwinning in het veld. De onfortuinlijke Lammertink spoedde zich na de huldiging naar het ziekenhuis voor een onderzoek van zijn schouder. En Mike ... die gaf zijn bloemen aan trouwe supporter Annemie en reed op zijn wegfiets terug naar Ysselsteyn.

Mike na afloop
"Het was een mooie koers en ja ... dat schuivertje maakte het natuurlijk nog moeilijk, Anders kwamen de achtervolgers immers nooit meer terug. Nu moest ik nog een aantal keren versnellen om terug te komen en vervolgens weg te rijden. Dus, het was een prima uurtje in Boxtel. Nu nog lekker op de fiets naar naar huis. Al met al een prima dag. Op naar Reusel, tweede kerstdag!"

Back to Top