Rustige start in eerste trainingskamp

Mike vertrok afgelopen maandag voor zijn eerste trainingskamp richting Spanje. Na een rustige maand november wordt vanaf december weer opgebouwd naar het nieuwe seizoen.Zo stonden er een aantal duurtrainingen op het programma met een lengte van 80 tot 135 kilometer. Verder werden er lactaattesten uitgevoerd.

Ook werd er een krachttraining gedaan op de rustdag en werd op verschillende dagen in de ochtend begonnen met een core-stability training.

Nieuwe tenue
De ploeg verblijft in Sant Feliu de Guixols. Deze plaats van ongeveer 23000 inwoners ligt op 50 kilometer van Girona. Naast de trainingen werd ook tijd vrij gemaakt om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen, waarbij het wedstrijdprogramma en de doelstellingen centraal stonden. Vandaag volgden de fotoshoots in het nieuwe tenue.

Eerste wedstrijden in 2016
Mike: "Ik was tevreden over de testen, die zagen er goed uit. Maar dat was minder verrassend. We hebben allerlei trainingsvormen gedaan en een eerste basis gelegd voor 2016. Daarmee gaan we verder aan de slag. Morgen gaan we weer terug naar Nederland. De tweede week van januari keren we terug in Spanje en wordt er een schepje bovenop gedaan. We hebben ook over de eerste wedstrijden gesproken. Als alles goed gaat ga ik dit jaar naar Qatar (van 8 tot en met 12 februari) en naar de Ronde van Oman (van 17 tot en met 22 februari). De wedstrijden zijn er vrij snel na het tweede trainingskamp. In dit trainingskamp zal ik langer in Spanje blijven om meer het accent te leggen op mijn duurtrainingen. Want de komende weken zal ik vooral intensief trainen voor de veldritten. "

Back to Top