Net buiten de top 20 in proloog

Vijftig dagen geleden won Mike in de proloog van de Tour de l’Ain zijn eerste wedstrijd bij de profs. Misschien had hij in de Tour l’Eurométropole weer iets moois in petto. Mike temperde gisterenavond gelijk de verwachtingen. "Het deelnemersveld is beter, dus dat wordt een stuk lastiger. Ik hoop op een korte klassering."

Lastige proloog met klimmetje
Op de Mont Saint-Aubert werd Mike uiteindelijk 21e in de proloog over 7,8 kilometer. Met zijn tijd van 12 minuten en 1 seconde liet hij een gemiddelde van 38,9 kilometer per uur noteren.  Omdat hij vroeg startte stond Mike lang bij de beste tien. De Fransman Alexis Gougeard won de proloog in 11:23 en had drie seconden voorsprong op Mikes ploegmaat Martijn Keizer, die dus nipt de overwinning miste.

Het gemiddelde zegt genoeg over de lastigheidsgraad. Mike: "Het ging goed. Ik kon goed blijven draaien. De wind was echter fors en vooral tegen. Bovendien was het parcours licht oplopend met een lastig klimmetje op twee kilometer van de meet. De helling was te zwaar voor het grote blad, dus die heb ik op het binnenblad gedaan."

Eerste rit op donderdag
De eerste rit gaat morgen van La Louvière naar Chièves over 167 kilometer. Mike hoopt op veel wind en waaiers. "Anders wordt het waarschijnlijk de eerste massasprint", aldus Mike.

Back to Top