Tour de l’Eurométropole is laatste meerdaagse van dit seizoen

De Tour de l’Eurométropole is één van de laatste meerdaagse wedstrijden die er op de kalender staan van dit wielerseizoen. Mike zal met rugnummer 26 aan de start verschijnen van deze 5-daagse wedstrijd. Zijn ploeggenoten in deze 2.1-wedstrijd zijn: Martijn Keizer, Maarten Wijnants, Twan Castelijns, Barry Markus en de sprinters Tom van Asbroeck en Moreno Hofland.

Voorbeschouwing
Dit jaar wordt de wedstrijd geopend met een proloog van 7.8 kilometer over golvend parcours met aankomst op Mont-Saint-Aubert. Deze helling is 700 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%.

De eerste rit op donderdag start in La Louvière en gaat richting Vlaamse Ardennen. Tijdens deze 164 kilometer lange rit beklimmen de renners vijf hellingen. Een dag later wordt gestart aan de mythische Vélodrome de Roubaix. Er worden vier plaatselijke ronden van 26 kilometer afgelegd in het Heuvelland met daarin de Zandeberg, de Rodeberg en de Zwarteberg

Op zaterdag zijn de Belgische kuststeden de vertrek- en aankomstplaats. Het peloton start in Blankenberge voor een rit van 176 kilometer richting Roeselare om vervolgens terug te keren richting kust en aan te komen in Nieuwpoort. De slotetappe van de Tour de l’Eurométropole eindigt zoals vorig jaar in Doornik. De renners beklimmen tijdens deze rit zeven keer de Croix Jubaru.

Het waren de vooral de sprinters, die deze wedstrijd op hun palmares hebben staan. Vorige seizoen was het Arnaud Démare en in 2013 was het Jens Debusschere die het algemeen klassement won.

Te volgen op Eurosport
De wedstrijd wordt woensdag en zondag live uitgezonden op Eurosport.

Back to Top