Missie 'La Vuelta 2015' geslaagd

Een maand geleden was Mike al bezig met de aankomst in Madrid. Op zich niet zo spectaculair. Maar als je voor de eerste maal als 23-jarige in een grote ronde start, wil je graag de finish halen. En die eindstreep lag dus vandaag in de Spaanse hoofdstad. Mike haalde na iets meer dan drie weken het einde van deze loodzware Vuelta. Want dat was hij met maar liefst 47.300 hoogtemeters !

Slotetappe en klassementen
In de laatste rit naar Madrid, waar nog tien plaatselijke ronden werden afgewerkt deed Mike zijn job voor ploegmaat Tom van Asbroeck. De Belg werd uiteindelijk tiende in een rit, die werd gewonnen door John Degenkolb voor Danny van Poppel.
Mike liet zich uitbollen en kwam als 119e over de eindstreep. In het algemeen klassement wordt Mike uiteindelijk 104e op 3 uur, 19 minuten en 28 seconden van de Vuelta-winaar Fabio Aru.
Mike: "Ik heb inderdaad Tom afgezet in de laatste bocht, dat liep perfect. Daarom had ik op een betere plek gehoopt voor Tom, jammer."

Terugblik op Vuelta
Mike laat in zijn meeste interviews doorschemeren dat hij niet prof is geworden om mee te rijden in het peloton. Hij wil zich laten zien en geeft vanuit Madrid een reactie op zijn eerste grote ronde. "Zowel de ploegleiders Merijn Zeeman en Erik Dekker als ik zouden content zijn als ik de Vuelta goed kon uitrijden. Dat is gelukt en dus is de missie geslaagd. Door het ontbreken van een kopman hadden we een vrije rol en konden we krachten sparen in de bergritten, waar we de grupetto’s opzochten. Daarentegen is het me niet gelukt om mee te zitten in een aanval die tot het einde droeg of een sprint te doen met een uitgedund peloton. Maar van de andere kant moet ik ook realist blijven en weet ik dat dit mijn eerste jaar is als prof. Ik was in de laatste week nog in orde en dat voelt goed. Hopelijk ga ik de komende weken en ook het volgend seizoen profijt hebben van deze stap."

Na terugkomst in Nederland wachten voor de LottoNl-Jumbo renner nog drie koersen, waarin hij zich wil laten zien. De Primus Classic Impanis – Van Petegem (19/9), Tour de l’Eurométropole (30/9-4/10) en Parijs-Tours (11/10).

Back to Top