Goed genoeg in de twintigste rit

In de twintigste etappe stond alles in het teken van het gevecht om de leiderstrui. Het duel tussen Fabio Aru en de Limburger Tom Dumoulin werd beslist in het voordeel van de Italiaan. Mike kwam 'save' als 82e over de meet met een achterstand van 19 minuten en 33 seconden op etappewinnaar Rubin Plaza.

Niet écht super, maar redelijk
Met nog alleen de laatste korte rit in Madrid op het programma kijkt Mike uit naar de eindstreep. "Ik was goed genoeg om uit te rijden. Niet écht super, maar ik was redelijk in orde. Toen het Team Astana in de aanloop naar de derde klim het tempo opvoerde heb ik nog even aangepikt. Snel genoeg heb ik op de Puerto de la Morcuera mijn eigen tempo gezocht in een groepje, waarmee we ook naar de finish zijn gereden. De grote grupetto van 45 renners zat nog bijna vier minuten achter ons."

Klassement
Mike staat in het algemeen klassement nu op plaats 104 op 3 uur, 18 minuten en 58 seconden van de leider Fabio Aru. Vandaag staat de laatste rit over 99 kilometer op het programma naar Madrid. In deze slotetappe worden geen wijzigingen voor het klassement verwacht.

Vanavond kijken we samen met Mike terug op geslaagde eerste grote ronde. Hou de website dus in de gaten!

Back to Top