In grupetto over de meet

Vanmiddag bereikte  Mike als 132e  de finish in Ávilia. Hij zat in een peloton dat een achterstand had van 26 minuten op de Franse winnaar Alexis Gougeard. In het algemeen klassement staat Mike nu op plaats 105.

Al na 6 km was een vluchtgroep geformeerd maar liefst 24 renners. Toen de  maximale voorsprong bijna 20 minuten bedroeg, werd duidelijk dat de winnaar van de negentiende etappe niet meer uit het peloton zou komen. Helaas  had LottoNL-Jumbo niemand in de goede ontsnapping zitten.  Dumoulin slaagde er in de slotfase zelfs in om 3 seconden uit te lopen op zijn grote concurrent Aru.

Grupetto
"Ja, helaas niet mee kunnen zitten", reageert Mike. "Daarna gewoon mee gefietst. Maar toen ploeg Movistar versnelde, was belandde ik weer in de grupetto."

Bergrit
Morgen zal de strijd om de leiderstrui waarschijnlijk definitief beslist worden in een zware bergetappe. Tussen San Lorenzo de El Escorial en Cercedilla moeten de renners over vier cols van eerste categorie. De wedstrijd is vanaf 13.00 uur live te volgen op o.a. NPO1, één en Eurosport.

 

Back to Top