Achttiende rit: Spaanse vlak, maar wel met 3000 hoogtemeters

Het einde van de Vuelta nadert. Vandaag stond de achttiende rit op het menu. Een rit van Roa naar Riazza over 204 kilometer. Twee cols van derde categorie en dertien kilometer van de meet een beklimming van eerste categorie. De etappe stond te boek als heuvelachtig. Mike noemt het Spaans vlak, maar ondertussen stonden er wel meer dan 3000 hoogtemeters op zijn teller. Mike kwam als 96e over de streep op 18,5 minuut van winnaar Nicolas Roche, die de Spanjaard Zubeldia in een sprint versloeg.

LottoNL-Jumbo mee in de vlucht
Timo Roosen, die eind vorig jaar nog te gast was op de supportersdag van Mike, was mee in de vlucht die na zestig kilometer ontstond. Een grote groep van meer dan twintig renners.
Mike: "Ja, we waren allebei goed, denk ik. We wisselden elkaar goed af bij het meespringen met de aanvallen. Timo had vandaag de juiste ontsnapping te pakken."
Mike vervolgt optimistisch: "Hopelijk morgen dan wel mee. Maar op zich is het een goed teken als je in de derde week nog zo mee kunt doen. Timo zit in de vlucht, maar ik zat ook goed. Kon ook nog een eind mee op de laatste klim, zelfs tot het moment dat Rodriguez versnelde."

Dumoulin behoudt leiding
Maastrichtenaar Tom Dumoulin verdedigde knap zijn rode leiderstrui en heeft met nog drie etappes voor de boeg drie seconden voorsprong op de fel aandringende Fabio Aru. Mike steeg één plek in het klassement en staat nu op 101.

Back to Top