Tweede rustdag in Vuelta

Hoewel de renners gisteravond laat in Burgos arriveerden, vertelde  Mike vanmorgen al vroeg wat zijn dagprogramma voor de rustdag is.

Rustdag
"Er gebeurt eigenlijk niet zoveel, vandaag. We fietsen los en we worden gemasseerd. Voor de rest doen we vooral zo min mogelijk."

Tijdrit
Morgen wacht de klassementsrenners en belangrijke opgave: een vrij vlakke tijdrit van 39 km in Burgos. "In die tijdrit doe ik rustig aan. Gewoon de limiet halen", zegt Mike, die geen klassementspositie hoeft te verdedigen.

Madrid
"En na die tijdrit ..., dan mag het wel snel zondag zijn!", zegt Mike. Na drie zware weken eindigt De Vuelta dan namelijk in Madrid. Voordat het zover is, resten vijf etappes. Woensdag de tijdrit in Burgos, donderdag een etappe over 200 km die door het middelgebergte voert en vrijdag weer een tocht door het middelgebergte (185 km). Zaterdag zal het klassement wel definitief worden bepaald in een heuse bergrit  met maar liefst vier cols van eerste categorie. De slotetappe van zondag telt slechts 94 km. De start is  in de vroege avond. Als de renners Madrid hebben bereikt, rijden ze nog twaalf ronden op een plaatselijk circuit. 

 

 

 

 

 

 

Back to Top