Zestiende etappe: met 34 x 28 omhoog

Frank Schleck zegevierde in de bijzonder zware zestiende etappe. Hij arriveerde solo op de top van Alto Ermita de Alba. Aanvankelijk maakte hij deel uit van een kopgroep van tien man, waarin LottoNL-Jumbo vertegenwoordigd was door George Bennet die vierde werd.

Bus
De favorieten bleven in de spannende finale in elkaars spoor. Bij het begin van de voorlaatste klim - dertig kilometer voor finish - koos Mike met veel anderen voor de 'bus'. Deze arriveerde met een achterstand van 29 minuten. Mike werd 134e. In het algemeen klassement staat hij nu 102.
Tijdslimiet
Na de finish wachtte de renners nog een lange reis naar hun hotel. Gisteravond laat keek Mike terug op de lastige bergrit. "Met 34 x 28 reed ik omhoog. Nog kleiner verzet en ik kom niet meer vooruit ... De tijdslimiet was krankzinnig kort: 34 minuten. Toen ik vroeg paste, was ik even ongerust, maar al snel vond ik mijn tempo. Ik kon haakte al snel aan bij de bus. Die pakken ze sowieso niet uit koers. Maar het blijft toch fijn om gewoon binnen de limiet te finishen!"

Back to Top