Opnieuw lastige rit in de Vuelta

Mike kwam vandaag als 155e over de streep in Alto Campoo Fuente del Chivo. Hij zat in de grote 'bus' van meer dan zestig renners. De groep had na 215 kilometer een achterstand van 20 minuten en 35 seconden op de Italiaanse winnaar Alessandro de Marchi. Fabio Aru behield de leiderstrui en heeft 26 seconden voorsprong op Joaquim Rodriguez.

Eerste zestig kilometer weer oorlog
Vanuit de geneutraliseerde start (van 16 kilometer) werd weer onmiddellijk gekoerst, waarbij flink werd afgezien. De Lotto-renners zaten niet mee toen de vlucht van de vijf met de Marchi ontstond. Daarna was het vooral de benen sparen voor de komende lastige ritten. De cruciale derde week is aangebroken in de Vuelta. De vermoeidheid begint steeds meer toe te slaan. Er staan nu eerst twee ritten in het Baskenland op het programma. Daarna volgt op dinsdag de rustdag en op woensdag de tijdrit. Vanaf donderdag nog eens drie ritten, waarin de nodige heuvels opdoemen.

Reactie Mike
"Vandaag was niet te best. Ik hoop eigenlijk dat de komende dagen beter zijn. De eerste 1,5 uur was weer flink koers. Toen ze wegreden kwam er een beetje rust in de tent. In de 'bus' was het allemaal nog wel te doen", aldus Mike.

Back to Top