LottoNL-Jumbo mist de slag in dertiende etappe

Team LottoNL-Jumbo heeft in de dertiende etappe van de Vuelta de slag gemist. De heuvelachtige rit naar Tarazona werd gewonnen door de Portugees Nelson Oliveira van Lampre-Merida. Mike kwam op plaats 48 als eerste renner van de ploeg over de streep. Het peloton achter de kopgroep van 24 renners had een achterstand van 4 minuten en 48 seconden. Fabio Aru van Team Astana blijft aan de leiding in het algemeen klassement. 

Niemand in de kopgroep 
Mike: "Geen goed nieuws, we hebben de slag gemist. Het ging te hard om mee te zitten. Wel bijna, maar dat telt niet!" Was het gevoel dan slechter als in de voorgaande ritten ? "Nee, gewoon hetzelde. Was goed genoeg om te volgen, maar niet om mee te zitten."

Reactie ploegleider Zeeman
"Het was een lang gevecht en we hebben ons kranig geweerd maar hadden niet de macht om vandaag op dit parcours mee te zitten. Op de lastige klim reden in drie keer in totaal 24 renners weg. Dan kun je het boek sluiten. We rijden nu richting de bergen in Noord-Spanje, een verplaatsing van twee uur", vertelde ploegleider Merijn Zeeman. "De mannen hebben vandaag flink gevochten maar toen die groep weg was, heb ik gezegd dat ze zoveel mogelijk energie moesten sparen voor de komende dagen. Ondertussen zijn we al twee weken onderweg en hakt de vermoeidheid er bij ons ook in." 

Back to Top