Vijfentwintigste in twaalfde etappe

Het was al een beetje aangekondigd en het kwam ook zo uit! De twaalfde etappe draaide uit op een massasprint, al werden de vroege vluchters met Mikes ploegmaat Lindeman erg laat ingerekend. Mike deed opnieuw de voorbereiding voor de Belgische sprinter Tom van Asbroeck, die zevende werd. Mike kwam zelf als 25e over de streep en zat opnieuw vooraan in het peloton.

Rustige dag
Er werd weer gekoerst om mee te zitten in de vroeg vlucht. Om de beurt sprongen de LottoNL-Jumbo renners mee. "Bert-Jan Lindeman was weer de gelukkige om mee te zitten. Verder was het een relatief rustige dag. In de finale zaten we mooi gegroepeerd voorin, toch raakten we elkaar kwijt in de laatste honderden meters. Dennis van Winden kwam nog met van Asbroeck over ons heen", aldus Mike.

Zege voor Danny van Poppel
De zege was voor een Nederlander. Danny van Poppel van het Trek-team won voor Impey en van der Sande. In het algemeen klassement blijft Fabio Aru de leider. Mike staat nu op een 99e plaats. Morgen weer een rit van 177 kilometer met drie cols. Mike: "We gaan het weer proberen." 

Back to Top