Tevredenheid na de koninginnenrit in Vuelta

De elfde etappe was een zware etappe, de koninginnenrit in deze Vuelta. Een rit over zes beklimmingen. Voor Mike een échte testcase, want hoe zou hij de dag doorkomen?
De conclusie aan de finish in Cortals d’Encamp na 138 kilometer was positief.
Mike: "Ik moest op zes kilometer van de top van de vierde klim (na 92 kilometer) lossen. Pas op de slotklim kwam de grote grupetto aansluiten. Dus dat is een goed teken."

Vanuit de start oorlog
Vanuit de startplaats Andorra la Vella ging het gelijk omhoog naar een hoogte van 1790 meter hoogte. Mike: "Het was gelijk oorlog en ik moest wat prijsgeven. In de afdaling kon ik weer snel aansluiten. Op de tweede en derde klim kon ik aanklampen. Op de vierde berg, de Collada de la Gallina moest ik samen met Koen de Kort lossen. Op dat moment zaten nog twee ploeggenoten voor me. Met een groep van vijftien met o.a. renners van Giant, Orica-GreenEDGE en Columbia zijn we verder gereden. Op de slotklim kwam de grupetto van een man of dertig achterop. Hoewel ik behoorlijk vermoeid was, ging de slotklim nog wel. Hij was wel behoorlijk steil."

Klassementen
De Astana-renner Mikel Landa won de etappe. Zij ploegmaat Fabio Aru kwam op 1 minuut en 22 seconden als tweede over de meet, maar nam wel de rode leiderstrui over van Tom Dumoulin. Mike finishte als 125e in een grote groep van vijftig renners. De achterstand van deze eerste grote groep was 29 minuten en 16 seconden. In het algemeen klassement staat Mike nu op plaats 102.

Morgen staan 173 kilometer op het programma, met na 55 kilometer een col van tweede categorie. De finish is getrokken in Lleida

 

Nieuwsbrief LottoNL-Jumbo

Vandaag verscheen er een interview van Mike in de nieuwsbrief van de ploeg. De tekst hebben we hieronder integraal overgenomen.

Het is zijn allereerste grote ronde. Vorig jaar snelde hij zich nog uit school om op tijd thuis te zijn zodat hij naar de Vuelta kon kijken. Nu is hij onderdeel van de koers. Hoe is het om voor het eerst mee te zijn?
"Hier is het allemaal anders dan wat ik gewend ben. De start is later, de finish is later, reizen en daarna eten ook. Dus ik moest in het begin even mijn ritme vinden", legt Teunissen uit. "Na een week lukt dat wel en bovendien heb ik weinig keuze. Ik kan wel iedere dag vroeg opstaan, maar dan mis ik een stukje rust. Dan schuif ik het allemaal een beetje op."

Hoe bevalt het verder?
"Tot dusver wel goed. We begonnen leuk met de ploegentijdrit, met een goed resultaat. De andere ritten verlopen voor mij ook prima. Ik heb nog niet heel veel hoeven te doen, dus ik ben nog niet echt getest. Het is mijn doel om waar mogelijk mee te zitten in een ontsnapping, dan moet ik er aan geloven. Daarnaast probeer ik Tom van Asbroeck en Dennis van Winden zo goed mogelijk bij te staan in de sprint. De lastige bergetappes moet ik nog zien. Ik ben wel nieuwsgierig hoe ik die doorkom."

Wat is precies je doel?
"Vooral uitrijden denk ik. Een specifieke taak of doel heb ik van de ploegleiding niet meegekregen. Het is gewoon belangrijk om zo veel mogelijk mee te zitten met de ontsnappingen. We zijn over het algemeen vrij om het te proberen. Mocht het kunnen dan spring ik natuurlijk mee. Zo kijken we iedere dag even aan wat voor dag het is en wie zich goed voelt. Op die manier hopen we op successen."

Valt er ook iets tegen aan het rijden van een grote ronde?
"Nee eigenlijk niet. Ik heb ruim van te voren te horen gekregen dat ik de Vuelta ging rijden, dus ik kon me er uitstekend op voorbereiden. Misschien dat ik volgende week opeens iets merk dat ik echt niet leuk vind, maar daar ga ik niet vanuit. Ik geniet nu vooral!"

Krijg je veel reacties vanuit Nederland?
"Er zijn veel mensen die me al langer kennen en volgen. Vooral mensen uit mijn geboorteplaats Ysselsteyn weten wie ik ben. Vroeger was ik die jongen die altijd zo veel bezig was met fietsen maar waarvan werd gezegd: ‘het gaat allemaal wel loslopen’. Dat ik nu in een grote ronde zit kan ik ze laten zien dat ik het ver aan het schoppen ben. Ik krijg ook uitsluitend positieve reacties. Mijn moeder wordt overigens tijdens het boodschappen doen vaker aangesproken op het feit dat ik nu in Spanje zit. Dan is ze trots op me."

Wanneer zien we jou in beeld rijden?
"Dat kan in principe iedere etappe zijn. Ligt er net aan hoe ik me voel en hoe mijn teamgenoten zich voelen. Het is in ieder geval wel de bedoeling om mee te zitten waar mogelijk. Vooral kijken naar de uitzending!"

 

Back to Top