De Vuelta is inmiddels al acht dagen oud. Na de tiende etappe van morgen wacht dinsdag de rustdag. De negende etappe van Torrevieja naar Cumbre de Sol Benitachell over 168 kilometer leek voor Mike veel op de achtste rit.
Hij kwam samen met ploegmaat Maarten Tsjallingii als 81e over de meet op 8 minuten en 22 seconden van de winnaar. In het algemeen klassement verbeterde hij zich met twaalf plekken en staat nu 93e.

Spetterende finale
De tv-kijkers kregen een spetterende finale te zien, waarin Maastrichtenaar Tom Dumoulin de zege greep en ook nog eens de leiderstrui overnam van Chaves.

Mike reageerde laconiek op de finale. "Ziet er altijd zo mooi uit op tv, maar dit was een lastige klim. Op 42 kilometer van de streep kon ik op de eerste beklimming van de Alto de Puig Lloren├ža net aanklampen. Bij de tweede passage heb ik George Bennett afgezet. Op twintig kilometer voor de streep bemerkte ik echter een langzame leegloper, daarna uitgebold naar de streep. Nou, uitgebold ..."

Tiende etappe
De etappe van morgen gaat van Valencia naar Castell├│n en is vrij kort te noemen met een lengte van 147 kilometer. Met na 29 kilometer een klim van derde categorie en op 17 kilometer van de streep nog eentje van tweede categorie.