1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het profiel van de achtste etappe zag er wat milder uit. De eerste honderd kilometer liepen grotendeels bergaf. Op 36 en 17 kilometer voor de finish in Murcia moest het peloton nog de Alto de la Cresta del Gallo (375 meter) bedwingen. Een klim van derde categorie over smalle en bochtige wegen. Ook de afdaling was vrij smal en daardoor technisch.

Laatste klim en afdaling
Mike kon zich bij de eerste beklimming handhaven, bij de tweede keer lukt het niet. Zodoende kwam hij in de derde groep terecht. Een groep van vijftien renners met John Degenkolb en Koen de Kort. In de uitslag betekent dit een 76e plaats op 8 minuten en 25 seconden van de winnaar. In het klassement staat Mike nu op een 105e plaats. De Belg Jasper Stuyven won de sprint van de eerste groep van bijna vijftig renners. De Colombiaan Chaves blijft leider in het algemeen klassement.

Geprobeerd te overleven
"Ik ben ruim voor de grote groep over de streep gekomen. Ik zat in de derde van de zeven grote groepen. Ik heb geprobeerd te overleven. In de eerste beklimming van de Alto de la Cresta Gallo lukte dat. De tweede keer was er toch teveel aan", aldus Mike.

LottoNl-Jumbo had opnieuw een renner mee in de juiste ontsnapping. Vandaag was dat de Belgische sprinter Tom van Asbroeck. Met vijf anderen werden ze op dertig kilometer van de meet in de kraag gepakt.