1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De tweede etappe in de Vuelta was een rit over 158 kilometer van Alhaurin de la Torre naar Caminito del Ray. Een rit door Andalusië, waarbij het steeds op en af ging met twee cols van de derde categorie. De aankomst lag op de tweede klim.
Mike zat goed mee en liet zich in de laatste kilometers uitbollen richting de meet. Op acht kilometer zagen we hem vooraan zitten en loodste hij George Bennett naar voren. Bennett werd uiteindelijk 27e en Mike finishte als 72e op 7 minuten en 13 seconden.

 

Beginfase groep met ploegmaat Lindeman
"Het was in het begin weer oorlog om mee te zitten. Gelukkig lukte dat met Bertje (Bert-Jan Lindeman), die sterk was vandaag", aldus Mike. Op de eerste klim werd strak omhoog gereden onder aanvoering van de Movistar formatie. Mike kon zich goed handhaven. De etappe werd gewonnen door Johan Esteban Chaves, die Limburger Tom Dumoulin één seconde voorbleef. De Colombiaan neemt ook de leiderstrui over van Peter Velits.

Valpartij
Op dertig kilometer van de meet was een flinke groep betrokken bij een valpartij. Hierdoor ontstond een eerste groep van ongeveer vijftig renners. Mike: "Ik zat midden in de valpartij, maar kon gelukkig nog precies tussen enkele renners door. Hierdoor konden we ook weer snel aansluiten."