1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Weer was er succes voor Intermarché. Biniam Girmay werd in Plama nipt geklopt door Ethan Vernon (Soudal). De verwachte sprint kwam er in de Trofeo Palma. Nadat de laatste vluchters gegrepen waren, konden de sprintersploegen zich opmaken voor het 'criterium' over 4 plaatselijke ronden van 4 km. Na zijn lead-outwerk
kwam Mike als 65e binnen.

Goede lead-out
Het treintje van Intermarché slaagde erin Biniam Grimay van voren te houden. Hierdoor ontsnapten Mike en Biniam ook aan de valpartij op 3 km voor de aankomst. In de chaotische slotfase met een bocht van 180 graden, kon Mike zijn kopman goed afzetten, maar helaas bleef Vernon hem net voor. In de Challenge Mallorca maakt die tweede plaats de reeks van de Intermarché nog mooier: drie overwinningen en een derde plaats.

Kobe Goossens heeft de Trofeo Andratx gewonnen. De eerste profzege van de ploegmaat van Mike was de tweede overwinning in drie dagen voor de fluogele formatie. Goossens reed bijna de hele dag in de aanval en arriveerde solo op de slotklim. Mike ging onderuit en vervolgde met schaafwonden zijn weg. 

Met een achterstand van twintig minuten bereikte Mike in een  groep van veertig renners de finish. De hele groep kreeg in de uitslag de vermelding 'OTL' (outside time limit).
 
Nat en koud

Vandaag was het was koud en regenachtig in Mallorca. Op de zwaarste klim van de dag, de Coll de Puig Major, ontsnapten Uijtdebroeks en Goossens. In de afdaling over gladde wegen toonde Goossens dat hij een verleden heeft als veldrijder. Uijtdebroeks verloor na iedere bocht enkele meters en moest de rol lossen.

Met een 9e plaats in de Trofeo Port d'Alcudia debuteerde Mike bij Intermarché. Hij was in de finale de lead-out voor Girmay (3e). De wedstrijd is een van de vijf losse ritten in de Challenge Mallorca. Mike heeft er drie op zijn programma staan.

 Even na twaalf uur vertrokken de renners vanuit Ses Salines op Mallorca. De Coll de Sa Batalla (8,7 km aan 5,0%) bleek een groot obstakel, want na de beklimming bleef er een klein peloton over waarin sprinttreintjes het tempo bepaalden tot de finish in Alcúdia. Alle vluchters werden hierdoor gemakkelijk ingerekend.

Verstoorde lead-out
De sprinttrein van Intermarché kon helaas niet compleet in actie komen. Bij een valpartij liep Adrien Petit een schouderblessure op, waardoor het treintje Petit-Teunissen-Girmay nog slechts twee wagonnetjes telde.

Vandaag werd de ploeg Intermarché-Circus-Wanty 2023 voorgesteld aan de pers. De presentatie werd vanuit Spanje georganiseerd. Op dit moment verblijft de ploeg in Alfaz del Pi (Provincie Alicante). Het stadje ligt precies tussen Altea en Benidorm.

Andere omgeving
Na vier jaar Jumbo-Visma wacht Mike een uitdaging met nieuwe doelen in een verfrissende en andere omgeving. Het programma voor Mike zal niet veel afwijken van eerdere jaren. Zijn geliefde voorjaar met de klassiekers in maart en april is nog steeds topprioriteit. Nu niet meer van voren met kopman Wout van Aert, maar samen met Biniam Girmay, de Afrikaan, die in 2022 furore maakte in Vlaamse koersen en natuurlijk in de sprints.

Thuisgevoel
Mike vertelt over zijn eerste ervaringen en ook over de plannen voor de komende drie maanden. "Zoals ik al eerder heb aangegeven, voel ik me thuis in de nieuwe formatie. Ook de trainingen verlopen voortvarend. In deze stage wordt intensiever getraind. Maar dat is ook gebruikelijk. In december ligt de nadruk nog op het duurvermogen. Nu doen we meer intervaltrainingen en ook sprints met de betreffende sprinttreintjes. We trainen in kleinere groepjes met renners, die ook samen in de koersen worden opgesteld. De renners van het klassieke voorjaar trainen dus vaak samen. Dat zijn dus vaak Biniam Girmay, Adrien Petit en Loïc Vliegen. Na de Tour Down Under zullen Hugo Page en Sven Erik Bystrøm zich aansluiten bij het team voor de voorjaarsklassiekers.”

Wout van Aert, Tiesj Benoot en Mike mochten vanmiddag tijdens het Spaanse trainingskamp (Alicante) bij de digitale teampresentatie hun zegje doen over hun rol in de voorjaarsklassiekers.

De presentatie van de Word Tour-renners van  Team Jumbo-Visma is aanstaande dinsdag vanaf 15:00 uur te volgen via een livestream op Wielerflits. De renners zijn op dat moment op hun tweede trainingskamp in Spanje. De link is ook te vinden op www.teamjumbovisma.nl. We zullen dan o.a. horen wie in 2022 waar zal starten.

Helaas moet Mike nog even wachten op zijn eerste wedstrijd in 2021. Door de huidige coronasituatie in de Spaanse regio Valencia moet  de organisatie de wedstrijd voorlopig uitstellen. Er wordt wel gezocht naar een alternatieve datum. De planning was dat Mikes seizoen woensdag 3 februari zou beginnen met de Spaanse etappekoers.

Eind vorige week mocht vriendin Corine Mike uitzwaaien bij de luchthaven. Hoewel hij al samen met Timo Roosen een privékampje had georganiseerd, ging seizoen 2021 nou echt begonnen. Tijdens het trainingskamp aan de Spaanse Costa Blanca ging hij zich met zijn ploegmaats – in veilige bubbels – voorbereiden op de eerste koersen en overleg plegen over zijn programma. Vanuit zijn hotelkamer gaf hij deze week al een kijkje in zijn geïsoleerde coronaleven en lichtte hij zijn voorlopige programma kort toe. Het verhaal van de complete ploeg werd vrijdag 23 januari via een podcast (link) gepresenteerd.

Journalist Robin van der Kloor van Dagblad De Limburger publiceerde in de eindejaarsserie op 30 december een uitgebreid interview met Mike. Natuurlijk staat in deze serie een terugblik naar het wielerjaar 2020 centraal. Een jaar, dat Mike snel wil vergeten! Ook worden hem in de rubriek "Je moet kiezen' elf dilemma's voorgelegd.

In totaal bezochten 34.384 unieke bezoekers het vorig jaar de website van Mike. Het aantal hits kwam heel dicht bij de 1,5 miljoen met 1.492.551. In juli sloegen de stoppen door met het succes in de Tour, vooral daardoor zal waarschijnlijk de site op de zaterdag het meest bezocht zijn.  Vooral op wedstrijddagen beginnen de bezoekers op het einde van de middag te klikken. Tot 22.00 uur blijft het dan druk op www.miketeunissen.nl.