1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mathieu van der Poel heeft zijn klassieke voorseizoen extra glans gegeven met een overwinning in Parijs-Roubaix. Hij kwam solo over de finish op de wielerbaan van Roubaix. Op Carrefour de l’Arbre reed hij weg van Wout van Aert. De Belg moest op dat cruciaal moment afrekenen met een lekke achterband. Er moesten toen 17 kilometer worden afgelegd. Aan de finish maakte ploegmaat Jasper Philipsen het feest compleet om als tweede te eindigen voor Jumbo-renner van Aert. Mike kwam als zeventiende over de streep. Op de meest spraakmakende kasseienstrook – het bos van Wallers - moest hij van fiets verwisselen. Dat kostte natuurlijk veel tijd op die plek en hij verloor enkele minuten.

Vier vluchters na 100 kilometer
Na een kleine honderd kilometer wisten vier vluchters weg te rijden. De Nederlander Sjoerd Bax kreeg Juri Hollmann, Jonas Koch en Derek Gee mee. De vier koplopers begonnen met ruim een minuut voorsprong aan de eerste kasseien. Vlak daarvoor probeerden Reynders, Scotson, Durbridge, Mihkels en Turgis te anticiperen. Maar zij werden snel ingelopen omdat Wout van Aert en Laporte zeer vroeg de koers openbraken.

Mike en valpartij in Bos van Wallers
In de strook voor het Bos gaf de Belg van Aert er een lap op. Alleen John Degenkolb, Christophe Laporte, Van der Poel, Stefan Küng en Mihkels konden hem volgen. Op de lastige stenen van de Trouée was er paniek in het peloton. Onder meer Dylan van Baarle, Matej Mohoric en Kasper Asgreen gingen onderuit, waardoor de favorietengroep daar uit elkaar sloeg. Ook Mike was betrokken bij deze valpartij, omdat hij twee plekken achter de gevallen renners reed.
Na het bos kwam de groep met favorieten bij de vluchters, viel Laporte weg met een lekke band en kwam Mads Pedersen in extremis aansluiten. Een groepje met Filippo Ganna, Max Walscheid, Laurenz Rex, Gianni Vermeersch en Jasper Philipsen wist ook nog aan te sluiten.

Mike heeft in zijn zesde Parijs-Roubaix een twintigste plaats behaald. Hij eindigde in een groep van zo'n 25 renners achter de eerste achtervolgende groep. Landgenoot Dylan van Baarle won de editie van 2022. De 29-jarige renner van INEOS Grenadiers kwam solo aan op de wielerbaan van Roubaix. Wout van Aert sprintte op ruime achterstand naar de tweede plaats, voor Stefan Küng. Daarna volgde de smaakmakers van de dag, Tom Devriendt en Matej Mohoric.

Na drie jaar is Parijs-Roubaix terug in de lente. Voor het parcours maakt het geen verschil. Dat is al jaren nagenoeg gelijk. Dit jaar 257,2 kilometer met 54,8 kilometer aan kasseien. Nadat Parijs-Roubaix in 2020 wegens de pandemie niet doorging, vond de vorige editie (die van 2021) plaats in oktober.

Fotograaf Hein van Bakel heeft afgelopen zondag foto's gemaakt bij de Amstel Gold Race.
Beetje Jumbo, beetje Mike en beetje sfeer, klik hier.

UCI-Ranking
Mike staat weer in de Top 100 van de UCI-ranking. Hij steeg twee plaatsen (van 101 naar 99) na de Amstel Gold Race.
De officiële UCU-ranking is vandaag gepubliceerd.

Een 10 km na het startsein in Maastricht zagen enkele Mike-supporters op de Adsteeg al dat de vroege vlucht vertrokken was. Een groep van zes man bleef inderdaad de eerste twee wedstrijduren vooruit. Daarna begon de koers echt. Ploeggenoot Van Hooydonck maakte met Campenaerts de oversteek naar de vluchters en o.a. Mike probeerde zijn ploegmaats voor in de groep te houden. Dat was een zware klus op de lastige en smalle wegen die over 33 hellingen voerden.

Vanaf 9.00 uur worden zondag op het Vrijthof in Maastricht de mannen- en vrouwenploegen gepresenteerd die deelnemen aan de Amstel Gold Race. Als laatsten verschijnen Mike en zijn ploeggenoten van Jumbo-Visma op het podium. De renners starten om 10.20 uur en finishen rond 17.00 uur in Valkenburg.

In een koud Antwerpen toonden de Jumbo's bij de voorstelling van de ploeg hun nieuwe zwarte helmen. Mike viel op met zijn witte bril en daarom konden we hem de hele koers goed volgen. Bij de bekende kasseienstroken en hellingen als Wolvenberg, Jagerij, Molenberg, Berendries, Valkenberg was hij steeds voor in de groep te zien. Maar bij de tweede passage van de Oude Kwaremont moest hij passen. Uiteindelijk sprintte hij in een klein peloton, een minuut na de winnaar, naar een mooie 19e plaats.

Wie is Tim Heemskerk?
"Ik ben Tim Heemskerk en kom uit Brunssum. Na het Atheneum ben ik Bewegingswetenschappen gaan studeren aan de Universiteit te Maastricht. Mijn studies combineerde ik eerst met wegwielrennen en later met mountainbiken. Ik denk dat ik best aardig kon fietsen, kon af en toe eens een koersje meepakken maar wist eigenlijk niet wat en hoeveel ik ervoor moest doen. Om te leren hoe het lichaam werkt ben ik gaan studeren en renners gaan trainen en coachen. Zo heb ik mijn passie ontdekt. Na een periode van 7 jaar als bondscoach mountainbike werk ik nu bijna 2,5 jaar met veel plezier voor Team Jumbo Visma en dus ook met Mike."

Hoe ben je bij Jumbo-Visma terecht gekomen? Wat is je officiële functie?

In het laatste nieuws op zijn website meldde Mike dat zijn herstelproces na zijn blessure goed verliep. In de derde week van maart werkte hij de eerste en voorzichtige wegtrainingen af en bezocht hij dagelijks de fysiotherapeut. Begin april kregen de wegtrainingen iets meer lengte en werd af en toe de fysio verminderd om zo toch al een training te doen van enkele uurtjes.

Mike: "Eigenlijk verliep dat goed, al was het ook wel druk met fysio en deze duurtrainingen. Het gaf me wel een goed gevoel. Een gevoel om op te bouwen naar een nieuw begin in mei. Voorzichtig deed ik ook mijn eerste blokjes, zonder écht explosief te trainen. Het advies van alle begeleiders was omdat nog achterwege te laten."

In de biografie van Mike hebben we een mooi filmpje opgenomen met daarin de beste momenten van Mike in de laatste zeven jaren, dus tussen 2013 en 2019. Het filmpje is gemaakt door Tijmen Camps.
De hoogtepunten beginnen met het wereldkampioenschap veldrijden in Louisville (Usa). Daarna volgt de overwinning in Parijs-Roubaix bij de beloften.