Ook in de vierde etappe van de Tour de L’Ain stonden weer meer dan 2500 hoogtemeters op het programma. Een rit die te vergelijken viel met de derde rit. Mike hield zich in tegenstelling tot de dag ervoor rustiger en probeerde zo goed mogelijk mee te gaan op de beklimmingen. Er ontstond een kopgroep van tien renners, waardoor FDJ van leider Geniez moest controleren en zorgde voor een strak tempo.

Laatste beklimming

Op de laatste klim van de dag moest Mike lossen. Maar het peloton voor hem was niet ver weg. Op dat moment waren toch al wat coureurs gelost. Mike: "Ik ben nog vol naar beneden gegaan, maar kon niet meer aansluiten. We zijn toen met ons groepje in een strak temp naar de streep gereden."

Klassementen
In de daguitslag werd Mike 34e op 4 minuten en 59 seconden van de winnaar Pierre Latour (AG2R-La Mondiale). In het algemeen klassement schoof hij nog zeventien plaatsen omhoog en kwam uiteindelijk op een 57e plaats terecht op iets meer dan een half uur van de Franse winnaar Alexandre Geniez. In het puntenklassement werd Teunissen uiteindelijk vierde en in het ploegenklassement werd de LottoNL-Jumboformatie derde.

Samenvatting
De Tour de L’Ain kende natuurlijk een geweldig begin met de proloogzege in Bourg-en-Bresse. De eerste zege van Mike als prof. Ook de vierde plaats in de eerste rit mocht er zijn! Bovendien droeg een dag het geel en een dag het groen als leider van een klassement.
In de lastige derde etappe woekerde hij iets teveel met zijn krachten en vervolgens herpakte hij zich goed in de slotrit. Mike: "Ik hoop in de Vuelta iets beter te zijn bergop. We krijgen daar lastige bergritten voorgeschoteld en op Worldtourniveau is het toch weer een stapje hoger ten op zichte van deze Tour de L’Ain."