1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De derde etappe in Tour de l’Ain was de eerste lastige rit. De rit over 145 kilometer van Lagnieu naar Bellignat telde vijf beklimmingen voor het bergklassement, waarvan twee heuvels van eerste categorie.
Mike omschreef de koers heel treffend als een wedstrijd, zoals hij hem vroeger beleefde bij de nieuwelingen. Aanval na aanval, er kwam geen einde aan. In de beginfase kwam Mike wel met acht anderen voorop te zitten.

Hij won in Serrières-de-Briord een tussensprint, maar na een maximale voorsprong van een halve minuut werden de negen teruggepakt op de eerste klim.

Constant uitlooppogingen
Mike: "Nooit was het rustig. Er werd constant aangevallen en uiteindelijk kwamen we met een peloton van 45 renners boven op de Col de Fosses. Ook naar de tweede klim weer ontelbare uitlooppogingen. Had écht het gevoel dat het nooit rustig was. Had dan ook een slecht moment en werd gelost.
Nog geprobeerd terug te komen, maar dat was op dit terrein geen haalbare kaart. Want ook de versnellingen bleven maar doorgaan in de eerste uitgedunde groep. Ik heb toen besloten om te wachten op de ‘grupetto’."

Klassementen en vierde etappe
In de daguitslag werd Mike 74e op 24 minuten en 51 seconden van de Franse winnaar Alexandre Geniez, die ook de leiding neemt in het klassement. Daarin zakte Mike eveneens weg naar een 74e plaats. In het puntenklassement staat hij nog steeds tweede achter Nacer Bouhanni, die ook in de groep van Mike binnenkwam.

Wat gaan we morgen doen ? "Nou, gewoon niks doen en kijken hoe het loopt. Het was wat optimistisch van mij om flink te koersen en ook nog eens goed mee omhoog te rijden", aldus Mike.