De tweede rit was een beetje een kopie van de eerste etappe. Vooral in het eerste uur werd flink werd gekoerst om in de vlucht mee te zitten. Er werd gespeculeerd op een groep, die wellicht de finish kon halen omdat Cofidis alleen moest controleren.
Vier renners kregen bijna twee minuten, maar werden toch in de finale weer gegrepen.

Na 158 kilometer in Pont-de-Vaux sprintte de rappe Nacer Bouhanni opnieuw naar de zege. In het algemeen klassement heeft hij nu vijftien seconden voorsprong op Mike, die nog steeds tweede is.


Sprint van Mike
Achter de rasspurter Bouhanni was LottoNl-Jumbo goed vertegenwoordigd in de top 20.
Mike: "Ik zal een beetje opgesloten, maar kwam toevallig bij Barry Markus uit. Vond een gaatje en heb toen besloten om Barry vol naar voren te rijden en zo word ik uitbollend toch nog twaalfde. Barry Markus wordt derde achter Bouhanni en Rudy Barbier."

Puntentrui
In het puntenklassement staat Mike nu tweede en neemt Bouhanni de leiding. Omdat Bouhanni morgen het geel draagt, zal Mike in het groen aan een lastige derde rit (over 144 kilometer) beginnen.

De rit gaat een paar keer tot een hoogte van 700 meter. Mike: "Ja, ik weet niet goed wat ik te verwachten heb. Meespringen is een optie, maar ik ben ook wel benieuwd hoe ver ik mee kan gaan op dat soort beklimmingen. Alles is natuurlijk afhankelijk van de vorm van de dag. In ieder geval een mooie test !"