1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In La Plaine Tonique à Montrevel-en-Bresse stond Mike trots voor het peloton bij de start van de eerste rit van de Tour de l’Ain. En dat mocht ook wel na zijn mooie proloogzege een dag eerder in Bourg-en-Bresse. In een rit van 162 kilometer moesten de LottoNL-Jumbo mannen het gele leiderstricot van Mike gaan verdedigen. Dat lukte jammer genoeg niet, omdat de etappe werd gewonnen door Nacer Bouhanni (Cofidis), die daarmee tien bonificatieseconden verdiende. Mike sprintte zelf knap naar een vierde plaats. In het algemeen klassement staat hij nu tweede op vijf seconden van Bouhanni.

Verhaal van de dag
Al in de eerste tien kilometer ontstond een kopgroep van zes renners. In de finale bleven er drie van deze kopgroep over, die op driehonderd meter van de meet werden gegrepen door een aanstormend peloton.

Mike: "Eigenlijk was het een prima rustig dagje, al hoewel het met 38 graden wel erg warm was. We controleerden samen met Cofidis de vlucht. Later hebben we het werk overgelaten aan Cofidis, die met Bouhanni natuurlijk een grote kans hadden om te winnen. Uiteindelijk haalden we de vluchters in en kwam ik dankzij goed werk van Timo Roosen en Twan Castelijns in het wiel van Bouhanni terecht. Die kon ik niet lang houden in de sprint en er kwamen er nog twee voorbij, zodoende vierde."

Mike kijkt ook met een goed gevoel terug op zijn dag in het geel. "Het was heel mooi om mee te maken. Hopelijk gebeurt het nog vaker. Prologen zijn voor mij een wapen, dat weten we nu."

Puntentrui en voorbeschouwing tweede rit
In het puntenklassement heeft Teunissen twee punten voorsprong op Bouhanni en staat hij morgen in Feillens opnieuw bij de start op de eerste rij. Nu met de groene puntentrui.
"Cofidis zal het morgen alleen moeten doen. Er zijn mede door de tropische temperaturen kansen voor een vluchtgroep."
De etappe heeft een lengte van 160 kilometer en is relatief vlak.