Herstel sleutelbeenbreuk verloopt voorspoedig

Mike herstelt op dit moment nog van de tweede sleutelbeenbreuk van dit jaar. Hij is de vorige week met het nieuwe team LottoNL-Jumbo in het Spaanse Alicante geweest. In dit kort trainingskamp werd natuurlijk getraind, maar er werd ook gesproken over de doelstellingen.

Programma
Het wedstrijdprogramma van Mike is nog onzeker. Vooral voor de wedstrijden in februari zijn nog geen concrete toezeggingen binnen.
Het seizoen krijgt in zijn opbouw een drieluik. De eerste maanden de klassiekers, daarna waarschijnlijk een rustigere periode. Halverwege het jaar het NK en vandaar uit de verdere opbouw naar het naseizoen. Ook het starten in een grote ronde is een serieuze optie. Mike geeft zelf aan dat de mogelijkheid bestaat dat hij in aanmerking komt voor zowel de Giro als de Vuelta.

 

Op weg naar seizoen 2015
Het herstel na de sleutelbeenbreuk verloopt voorspoedig. In Alicante werd in overleg met de ploegarts besloten niet mee te trainen met de groep. Wel deed Mike enkele sessies van een uur op de Tacx. Mike: "Ik ben deze week begonnen met enkele trainingen op de weg."
De veldritten van december en het NK in Veldhoven heeft Mike geschrapt en zijn focus is nu volledig gericht op zijn debuut op de weg in de hoogste categorie.
"Het heeft geen zin om in die paar crossen risico’s te nemen en weer onderuit te gaan. Dan is mijn voorjaar ook nog naar de knoppen. De training oppakken en dan half januari terug naar Mojacar  (Spanje)  voor het eerste échte trainingskamp. Alle ontwikkelingen zijn in het nieuwe jaar te volgen via mijn website, die nog wordt aangepast. Verder wil ik iedereen alvast fijne feestdagen toewensen en ook een gezond, gelukkig en fantastisch 2015 !" aldus Mike.

 

Back to Top