1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Tweemaal winst in een bonificatiesprint zorgde ervoor dat Mike de ZLM Tour kan afsluiten met een mooie 8e plaats in de eindklassering, waarin ploeggenoot Rune Herregodts definitief het geel veroverde en Roel Vansintmaartensdijk 4e werd. Ook het ploegenklassement ging naar het team.

Voorop in de wind
De wind zorgde er al vroeg voor dat er waaiers ontstonden. Enige tijd  reed Mike zelfs met twee anderen voorop, maar de voorsprong bleef beperkt en het peloton keerde terug. Even later kon een groep van 11 ontsnappen, met daarin weer Mike en nu ook leider Herregodts, die gisteren de slag miste.

Val van geel en de gevolgen
Met nog zestig kilometer te gaan kwam Herregodts door een ongelukkige manoeuvre van RĂ¼diger Selig (Astana)  ten val en belandden beiden weer in het peloton. Vanaf nu moest Mike voor stoorzender spelen: niet op kop komen en alle uitvallen neutraliseren. Bovendien slaagde hij erin bonificatieseconden binnen te halen, waardoor de concurrenten op grotere achterstand kwamen in het klassement.

Slotronde
In de slotronde rond Oosterhout slaagden de sprintersploegen erin de koplopers te achterhalen. Mike probeerde nog een lead-out op te zetten voor Gerben Thijssen, maar dat lukte niet echt meer. Alexander Salby (B!ingoal) verrastte iedereen met een lange sprint. Gerben Thijssen werd 9e. Mike kwam als 36e binnen.

Na de val van Rune was het plan dat je de kopgroep bleef?
"Inderdaad, om de groep te verstoren."
Hoe ging de poging tot lead-out?
"Ik had natuurlijk van tevoren al 30 minuten voorop gereden met 3 man, en daarna was het  nog de hele tijd koers. Plus dat ik op het einde alles moest counteren. Tja, dan zijn de benen wel wat minder."

 

 

frameborder="0" scrolling="NO">