1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Tweemaal de Oesterdam en veel wind bepaalden het koersbeeld van de etappe rond Roosendaal. Waaiers zorgden ervoor dat de mannen van Intermarché-Wanty een zware dag kregen. Tachtig kilometer voor de finish sloot een grote groep aan bij de vroege vluchters en al snel ging de voorsprong naar twee minuten. Geletruidrager Rune Herregodts had de slag gemist en dreigde zijn leidende positie te verliezen.

Sleuren op kop
Wit-geel was lang de keur van de mannen - onder wie Mike - die op kop van de groep sleurden om de schade te beperken. Gelukkig kregen ze steun van de ploeg van sprinter Casper van Uden.

Groene trui wint
Pas in de slotmeters van de twee lokale ronden kwam het aanstormende peloton bij Krijnsen en Gabburo, de laatste vluchters. En kon Van Uden met een sprintzege laten zien dat hij terecht de groene trui draagt. Mike kwam in die eerste groep als 30e binnen.

Breuk in de groep op de Oesterdam. Miste Rune de slag?
"Ja."
Paniek toen jullie zo hard moesten rijden om de trui te redden?
"Paniek hebben we nooit 😜"
Morgen kansen voor jou om in de top 10 van het klassement te komen?
"Ik heb één plek verloren vandaag, want Dekker en Van Uden vergaarden bonificatieseconden. Morgen moeten we de gele trui verdedigen, sprinten met Thijssen en we zijn maar met 6 man ..."

 

>