1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike sprintte in Buchten naar een zesde plaats in de derde rit van de ZLM Tour. Niet geheel verwacht, omdat hij normaal de leadout doet voor sprinter Gerben Thijssen. De Belg had echter pech in de finale. Teunissen zat goed vooraan en sprintte goed gepositioneerd naar een korte klassering. Peter Schulting won verrassend de rit. Na bijna 180 kilometer was de 36-jarige renner van het continentale Diftar Continental Cycling Team, vanuit de vroege vlucht, de beste in de straten van Buchten.

Van Schijndel naar het Limburgse Buchten

De etappe over 180 kilometer tussen Schijndel en Buchten kreeg een normaal wedstrijdverloop met vroege vluchters. De finish met deze vluchters in plaats van een massasprint was minder verwacht, al scheelde het wel weinig. Vier Nederlanders vonden elkaar in de kopgroep, waaronder Wessel Mouris, Martijn Rasenberg, Tijmen Eising en Peter Schulting. Ze kregen maximaal drie minuten voorsprong van het peloton, zonder Tim van Dijke. De renner van Visma | Lease a Bike moest onderweg opgeven na een valpartij.

Sprintersploegen moeten aan de bak

De sprintersploegen moesten flink aan de bak, toen ze zagen en hoorden dat de drie (zonder Eising) vijf kilometer voor de meet nog steeds veertig seconden hadden. Uiteindelijk hielden ze een paar meter over en klopte Schulting zijn medekoplopers Rasenberg en Mouris. Casper van Uden sprintte niet ver daarachter naar de vierde plaats, voor Simon Dehairs en Mike Teunissen. De leiderstrui blijft in handen van Rune Herregodts, die 12 seconden voorsprong heeft op Gleb Syritsa.

"Hinken op twee gedachten, maar toch zesde"

Mike: "Weer een nerveuze dag, waarbij we weer veel op kop reden. In de finale was het wat hinken op twee gedachten, omdat we wel wilde sprinten, zonder extra ploegmaats op te branden. De andere ploegen hadden nog minder moraal. Toen had onze sprinter Gerben Thijssen pech in de finale en hebben we gewacht. En ja, dan blijft de vluchtgroep weg. Ik ben wel voorin gebleven om op Gerben te wachten, maar die kwam net niet meer bij me. Zelf sprint ik achter de drie vluchters naar de zesde plaats. Dat is wel mooi in onze eigen provincie, maar eigenlijk kwamen we voor meer. Maar goed, na drie dagen hebben we met Rune Herregodts nog altijd de leiding in het klassement."

De uitslag:

>