Nadat ik beslist had om niet naar de Tour de L´Avenir af te reizen werd er beslist dat ik wel iedere week een koers moest rijden. Hierdoor reed ik vorige week de Eurode Omloop, een wedstrijd in het kader van de beloftecompetitie die grotendeels over het parcours van het NK van Kerkrade gaat.

Gaandeweg de koers kon ik een aantal keer goed aanvallen en wegrijden met gevaarlijke groepjes maar telkens kwam het peloton terug. In de laatste ronde kreeg ploegmaat Floris Gerts wel de ruimte en hij kon solo naar de streep rijden, ik eindigde uiteindelijk 11e in het eerste pelotonnetje..

Afgelopen zondag reed ik de Ronde van Midden-Nederland. Het parcours ging grotendeels over brede wegen waardoor er nooit gevaarlijke groepen weg konden rijden, de aangekondigde massasprint leek dus een feit, maar op 15 kilometer van de streep kwam ik samen met 5 anderen toch los van het peloton en konden we zelfs uitlopen tot een kleine halve minuut. Helaas was het onmogelijk om het grote peloton op de brede en lange wegen rond Utrecht voor te blijven. In de laatste kilometer werden we teruggepakt waarna ik als 52e eindigde, maar ook hier geldt weer voor dat het een geslaagde test was.

Aankomende week rijd ik de Kernenomloop van Echt-Susteren, ook hier is het parcours zo dusdanig uitgetekend dat een massasprint onvermijdelijk lijkt.. Toch zal ik, net als voorgaande edities, proberen daar verandering in te brengen.