1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De tweede rit van de ZLM Tour van Middelburg naar Wissenkerke eindigde in een massasprint. Casper van Uden won deze rit over 194 kilometer vrij duidelijk. Hij versloeg Gleb Syritsa (Astana Qazaqstan Team) en Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty). Rune Herregodts blijft leider in het klassement en draagt morgen in de etappe Schijndel-Buchten opnieuw de gele trui. Mike kwam als 46e over de streep, in dezelfde tijd als van Uden (Team dsm-firmenich PostNL).

Vroege aanvallers

In de beginfase van de wedstrijd ontsnapten Elmar Abma, Victor Vercouillie, Jelte Krijnsen en Guillaume Visser (winnaar van de Alfa Bier Limburg Trofee), die maximaal vier minuten kregen van het peloton met de leider Herregodts. Op 67 kilometer van de meet ontstond een achtervolgende groep met Bram Dissel, Max Kroonen en Italiaan Samuele Zoccarato. Dit trio kon zes kilometer verder aansluiten en we kregen zeven leiders. Maar onder aanvoering van Team Visma | Lease a Bike, Intermarché-Wanty en Team dsm-firmenichPostNL werd de voorsprong snel kleiner. Ook Team Polti Kometa deed nog een duit in het zakje in de slotfase. Vijf kilometer voor de meet had de kopgroep nog slechts 15 seconden, snel genoeg daarna was de samensmelting een feit.

Mike verliest in slotkilometers contact met sprinttrein

Mike: "Ik zat als laatste in de sprinttrein. Op die manier konden Gerben en Rune beter positie houden. In de slotkilometers kwam ik echter te ver te zitten en verloor het contact met de sprinttrein. In die fase kon ik door de hectiek en nervositeit niet meer terugkeren."

De uitslag:

>