1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De vijfdaagse ZLM Tour werd geopend met een openingstijdrit van 14,7 kilometer in Westkapelle. Mikes ploegmaat Rune Herregodts won en klokte 17:16 minuten. Hij raffelde het traject af met een gemiddelde van 51 km p/uur. Op de tv-beelden was duidelijk te zien dat de Belg zijn zinnen had gezet op een hoge klassering. Heel agressief maakte hij tempo op de rechte stukken en ook nam hij alle risico’s in de bochten. Zijn tijd was dan ook 43 seconden sneller dan Fabio Van den Bossche, die op dat moment in de hotseat zat.

Zestiende tijd voor Mike

Mike kwam binnen in 18:01,13 en moest daarmee 44,6 seconden toegeven op Herregodts. Hij werd zestiende in de daguitslag. Het was dan alleen nog wachten op Tim van Dijke, die als laatste van start ging. Die leek onderweg wel te vliegen, maar kwam aan de streep toch twaalf seconden te kort. Herregodts pakte zo zijn eerste seizoenszege.

Opvallend waren de prestaties van Gleb Syritsa en Max Walker van Astana Qazaqstan, die derde en vierde werden op respectievelijk 17 en 19 seconden van Herregodts.

Snel van start

Mike: “Het eerste stuk reed ik sneller dan Rune (Herregodts, red.). Toen wist ik al dat ik te snel weg was. De tijdrit was verder wel oké, ook kon ij goed snelheid houden. Maar uiteindelijk was ik te langzaam voor een topklassering.”

Tweede etappe

Vandaag staat de tweede rit op het programma. De renners starten om 12.06 uur in Middelburg. Naar verwachting zal het peloton rond 16.20 uur finishen in Wissenkerke.
De rit is 194 kilometer lang.

>