1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Enkele seconden kwam hij te laat voor de overwinning, maar Biniam Girmay mocht zich troosten met een tweede plaats na een bijzonder straffe actie van zijn lead-out-mannen Laurenz Rex en Mike. De sterke Noor Jonas Abrahamsen (Uno-X) haalde het nipt voor het aanstormende peloton. Na het afzetten van Girmay liet Mike zich - na al zijn werk in de laatste 60 km - uitbollen en kwam als 30e over de streep.

Vluchtgroep
Al na 5 km wedstrijd kozen 5 renners het ruime sop, later sloten zich na twee coureurs bij hen aan, maar veel voorsprong kreeg de vluchtgroep niet.

Pulling in the first part
Met nog 60 km te gaan, bij de tweede passage van de Muur en de Bosberg, zorgde Girmay voor een schifting in het peloton. Na een korte, felle jacht kon ook Mike met enkele anderen aansluiten.

10 km verder werden de koplopers ingerekend, mede door het werk van de renners van Inter-Marché. Mike, Dion Smith en Laurenz Rex kregen op www.procyclingstats.com steeds de vermelding 'pulling is the first part of peloton'.

Het grote tweede peloton bleef jacht maken op de het eerste. Het verschil tussen de groepen werd minder dan 10 seconden en een samensmelting leek een kwestie van korte tijd. Maar 20 km voor de finish stokte de achtervolging en werd duidelijk dat de winnaar in de eerste groep zat. Op de Heiligekruiswegstraat demarreerde Abrahamsen op een helling. Even later sloot Svrcek aan, maar al snel moest hij lossen. Een massasprint leek in de maak, maar de Noor hield stand.

Wat een straffe lead-out. Kapot na alle kopwerk?
"Ja, ik ben nog altijd niet echt top-top, ik overleefde maar net, dus toen heb ik me maar wat nuttig gemaakt. Of ja, proberen te maken. Op het einde was het beste er wel vanaf."
Ploeg tevreden?
'Ja, maar het blijft jammer dat het niet lukte om te winnen."
Klaar voor de ZLM Tour?
"Met dit wedstrijdprogramma is het al snel nieuwe ronde nieuwe kansen."