1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Duitse klassieker Eschborn-Frankfurt heeft in de laatste twee jaar ontwikkeld tot een koers voor klimmers. De sprinters komen er niet meer aan te pas. Mike kwam als veertigste in de tweede groep over de streep. Maxim Van Gils (Lotto Dstny) won de lastige WorldTour-koers over ruim 200 kilometer. Met dus 3.000 hoogtemeters in 202 kilometer, met twee keer de Feldberg (11 km aan 4,8%) en drie keer de Mammolshain (2,3 km aan 8,3%).

Tweede keer Feldberg

Meteen vanuit het vertrek reden John Degenkolb, Jacopo Mosca en Warre Vangheluwe weg uit het peloton. Zij kregen meer dan zeven minuten voorsprong. Op de tweede keer Feldberg, ruim 90 kilometer voor de meet, ging het tempo flink omhoog in het peloton. De koplopers waren eraan voor de moeite. Zo’n kleine veertig renners bleven over in de eerste groep.

Jan Christen opent op de Mammolshain

Bij de laatste keer Mammolshain (2,3 km aan 8,3%) op ruim 35 kilometer van de finish kwam Jan Christen met ruime voorsprong. De 19-jarige Zwitser pakte een voorsprong van ruim 20 seconden op de elitegroep, waarna nog een vlakke finale richting de finish in Frankfurt wachtte.

Uiteindelijk viel op 2,5 kilometer van de finish het doek voor Jan Christen, waarna het wachten was op de sprint. De Vlaming Maxim van Gils beschikte over de sterkste sprint en pakte zo de overwinning, waarmee hij een kroon zette op een ijzersterk voorjaar. Aranburu werd tweede, Riley Sheehan derde.

Mike: “De trend van het voorjaar zet zich voort. De organisatie had vorig jaar de koers al aangepast, en dat zag je dit jaar ook aan het deelnemersveld. Nauwelijks nog sprinters, alleen nog klimmers. Dan weet je dat het lastig wordt. Er werd steeds hard gereden, waarna bij de tweede beklimming van de Feldberg zo’n kleine veertig renners vooraan overbleven. Ik kwam toen in een groep met andere sprinters zoals Ewan en Kristoff. Niet eens zo slecht eigenlijk. Ik heb hier eens top tien gereden. Toen was het koers meer geschikt voor sprinters. Nu is hij te lastig en zeker als je na een rustperiode weer begint. Kijk er nu naar uit om goed te trainen en te rusten na een training en geen andere dingen te hoeven doen. Ik hoop eigenlijk de komende weken een hoger niveau  te bereiken, dan in het voorjaar. Maar goed dat gaan we zien, hier kunnen we mee door. Ik zal de komende weken op hoogte doorbrengen en van daaruit naar Rund um Köln (op 26 mei, red.) doorreizen.”

De uitslag: 

>