1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De beelden van Parijs-Tour waren weer prachtig. Stofwolken op de onverharde stroken maakten duidelijk hoe zwaar de koers was. 45 km voor de aankomst probeerde Mike tevergeefs met enkele sterke renners de oversteek te maken naar een kleine kopgroep. Even later toonde hij voorbeeldig afstopwerk na een demarrage van ploeggenoot Girmay.

Kleine voorsprong
Enkele kilometers later flitste Mike weer weg, maar ook deze poging slaagde niet. Hoewel het overgebleven, kleine peloton in de slotkilometers vaart maakte, gingen de vijf vluchters met kleine voorsprong onder de rode vod door.

Verrassende winnaar
De Amerikaan Riley Sheehan (Israel-Premier Tech) was verassend de snelste van het kopgroepje dat nipt uit de greep van een uitgedund peloton bleef. Europees kampioen Christophe Laporte won de sprint van het peloton, voor Tom Van Asbroeck en Arnaud Démare. Na zijn lead-outwerk beëindigde Mike zijn laatste koers van dit seizoen als 28e.

 

Een sterke koers van jullie die te weinig oplevert?
"Ja er was te veel controle en het kostte wel veel energie.
De finale?
"Op het einde trokken we de kaart Bini, Aimé heeft nog gereden en ik heb de sprint aangetrokken."
Achterstand op kopgroep was klein, maar geen samenwerking bij de achtervolging?
"Nou we reden volgens mij best hard 😅.Het was voortdurend op een lint!"
Blij dat het seizoen erop zit?
"Ja ik ga genieten van eindelijk een paar dagen thuis. Alhoewel, volgende week is het supportersdag en de week erop de afsluiting/kennismaking met de ploeg. Hopelijk vinden we daarna ruimte voor een paar dagen weg, voordat we weer mogen gaan trainen 😅.