1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Thibau Nys heeft de tweede etappe in de Tour of Norway gewonnen. De Belg sloeg met zijn laatste versnelling een gaatje ten opzichte van Edward Planckaert, die tweede werd. Ben Tulett, die klassementsleider blijft, sprintte naar de derde plek. Mike kwam als achttiende over de streep.

In de tweede etappe kreeg het peloton 166 kilometer voor de kiezen waarin de nodige hoogtemeters moesten worden overwonnen. Het parcours telde twee beklimmingen: eentje van (21.9 km aan 3.6% en de ander van 5.2 km aan 5.6%. Ook de finale in Stavanger liep nog 4% omhoog.

Acht renners kiezen voor een aanval

Op de eerste beklimming van de dag ontstond de achtkoppige vlucht van de dag bestaande uit de Belgen Dries De Bondt en Dries De Pooter, Kevin Vermaerke, Joel Nicolau, Manuele Tarozzi, Mathias Bregnhøj, Zeb Kyffin en Torbjørn Andre Røed.

Het achttal behaalde een voorsprong van maximaal drie minuten. Op ongeveer 31 kilometer ontsnapten De Bondt, de Amerikaan Vermaerke en de Brit Kyffin. Vermaercke moest snel passen. Met veel tegenwind probeerde Dries de Bondt op 3000 meter van de meet het toch nog in zijn uppie. U raadt het al, zonder succes. Hij hield het slechts een kilometer vol.

Positioneren lukt niet helemaal

Mike schoof netjes aan het wiel van zijn ploegmaats naar voren. Maar kwam later wel in de buik van de groep terecht en kon niet zijn eigen lijnen kiezen. Bij een aantal versmallingen verspeelde hij een aantal plekken en kwam bij de vod te ver te zitten.

Machtige punch van Thibau Nys

In de slotkilometer koos Tiller voor de aanval. Maar TREK-lploegmaat Jasper Stuyven dichtte echter het gat in dienst van Thibau Nys. De zoon van Sven Nys maakte het met een machtige, laatste jump vakkundig af.

Mike: “Ja, het was vandaag iets minder. Op anderhalve kilometer van de meet zakte ik al wat weg. Ik kon toen niet meer naar voren komen. Met een achttiende plaats als resultaat."