1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De drager van de bergtrui Davide Bais (EOLO) zat ook vandaag weer in vroege kopgroep van vijf man. De maximale voorsprong van vijf minuten liep echter terug toen enkele ploegen in het peloton gingen versnellen. 60 km voor finish was de groep weer compleet en konden de treintjes – ook dat van Intermarché – zich formeren op weg naar de lastige finale. Een venijnige klim op de drie lokale ronden zorgde telkens voor een schifting in de groep. Jumbo-Visma dicteerde in die fase de koers.

Mike vecht zich terug na iedere klim
Mike en enkele ploegmaats moesten iedere ronde op de klim lossen, maar keerden steeds weer terug. Favorieten Wout van Aert en Tom Pidcock vielen vlak voor de slotklim. Mike reageerde alert en kon overeind blijven. Ook op de slotklim slaagden de mannen van Intermarché erin hun klimmer Lorenzo Rota voorin te houden en daarna moesten ze in eigen tempo naar boven rijden. Rota verloor slechts 21 seconden op winnaar Roglic. Mike kwam als 59e boven met een achterstand van bijna vier minuten. Lennard Kämna lost Filippo Ganna af als leider.

 

 

Wat een lastige rit! Maar iedere keer kon je na de klim weer aansluiten bij de eerste groep. Hoe ging dat? "Ja het viel iedere keer stil waardoor we weer terug konden komen. En dat was goed, want daardoor kon ik Lorenzo nog afzetten voor de slotklim."
Teken van goede vorm? "Nja, het is een hele lastige klim 4 keer, dus het was op voorhand afwachten of het wel een optie zou zijn. Toen ze meteen er aan begonnen was het al snel duidelijk dat sprinten er niet bij zat vandaag 🤪"
Je kon net langs de valpartij van Van Aert en Pidcock sturen? "Ja ik zag het net voor me gebeuren. Het was een ongelukkige val,  maar wout viel naar rechts waardoor ik er langs kon gaan."
Morgen weer aankomst op klim. Wat verwacht je? "Ja echte klassementsdag, ik ben benieuwd naar Lorenzo. Die proberen we weer goed bij te staan."