1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Op de Muur van Geraardsbergen reed Dylan Baarle (Jumbo) zijn laatste gezel uit het wiel en kon hij solo naar de overwinning rijden in de Omloop het Nieuwsblad. Hij voltooide daarmee het sterke optreden van zijn ploeg. Achter werd het nog spannend, want op de top van de Muur had een kwartet met Wellens, De Lie, Mohoric en Laporte eenzame vluchter Van Baarle in het vizier en en een groep met Mike volgde op korte afstand .Maar de vogel was gevlogen.

Strijd voor plaats 2
Pas in de slotmeters wist lukte de groep met Mike de vier vluchters te grijpen, waardoor het een vreemde sprint werd voor plaats 2. Deze ging naar Arnaud De Lie (Lotto). Christophe Laporte werd derde.

11e plaats
Met zijn 11e plaats was Mike de tweede Nederlander in de uitslag. De hele dag reed Mike in de eerste groep, lang met zijn ploeggenoten, van wie Laurens Rex na een valpartij de strijd moest staken. In de beslissende fase van de koers moest Mike werk veel alleen doen, maar hij wist stand te houden.

 

IvbSmE94

Tevreden over je koers? "Ja het was vooral volgen eigenlijk, maar na de Muur bleek dat we nog kans hadden om te sprinten voor plek 2."
Hoe verliep voor jou de koers in de laatste 40 km? "Veel alleen moeten doen, dus dat was niet ideaal, ook in de sprint eigenlijk. Veel moeten gokken. Maar goed, op naar dinsdag: Le Samyn."
11e plaats voor jou is net gepubliceerd. "Net geen top 10, jammer."

Volgende wedstrijd
Dinsdag staat voor Mike op het programma Le Samyn, de Waalse seizoensopener in en rond Dour.