Koksijde/Gieten

Het laatste weekend voor de "break" was een erg mooi weekend met cross in Koksijde en Gieten. 2 wedstrijden waar ik graag rijd en vooral Koksijde blijft ondanks de zwaarte van het parcours toch één van mijn favorieten.

Met de nodige moraal stond ik dan ook aan de start en nadat deze goed ging was ik van plan om mij weer eens goed van voren te laten zien. Ik pakte snel over van Mathieu van der Poel en na de eerste strook waren we al met tweeën weg. Ik liet Mathieu het tempo maken en al met al kon ik toch goed volgen. In ronde 2 nam ik over en wist ik zelfs even afstand te nemen. Nadat Mathieu weer aansloot kwam ook Belgisch kampioen Laurens Sweeck aansluiten. Meteen daarna reed ik lek en ik wisselde met zo'n kleine 10 seconden achterstand. Meteen daarna kwam er weer een zandstrook, waarbij ik net de pech had dat de achtervolgers over mij heen kwamen en ik de hele zandstrook moest lopen. Plots lag ik 6e met bijna een halve minuut achterstand. Met nog 2 rondes te gaan kwam ik weer terug tot plek 2. Ik ging als eerste door de lange zandstrook, kwam ik een verkeerd spoor en moest snel van de fiets af. Snel daarna kwam de rest overheen waarbij in allerlaatste instantie ook Gianni Vermeersch besloot zijn fiets nog voor de mijne te gooien. Wat iedereen al van ver kan aan zien komen duurt bij Vermeersch toch wat langer, maar met 2 man kun je niet op de zelfde 10 cm staan. We haakten in elkaar en tot mij verbazing werd Vermeersch nog boos op mij ook. Aangezien het niet voor het eerst dit seizoen is dat het allemaal niet mee zit, kon ik mij nog amper druk maken om dit tafereel en uiteindelijk kon ik opnieuw met een flinke achterstand de wedstrijd vervolgen. Vervolgens maakte ik nog eens een schuiver en kwam ik op positie 6 terecht. Op het einde kwam ik nog in de buurt van plek 4, maar helaas kon ik niet meer over David van der Poel heen. Ik werd in die sprint wel nog voorbijgegaan door Tim Merlier en zo werd ik dus 6e.


De dag er na reden we op het vernieuwde parcours in Gieten, naast dat het een beetje op en af ging was het niet al te technisch en het woord wegkoers viel regelmatig. Een ronde waarbij ik altijd wel mijn mannetje kan staan en dus kon ik mij revancheren voor mijn gemiste podiumkans van Koksijde... Precies 400 meter, zolang had ik er de kans voor. Aan het einde van de startstrook kwam ik in het gedrang terecht, raakte ik het achterwiel van Mathieu van der Poel aan en in mijn poging nog te corrigeren kwam mijn tube los van het voorwiel. Ik sloeg tegen de grond, schoof nog een eindje over het asfalt, kreeg nog wat fietsen en renners over me heen en kon daarna de schade opmeten. Felle pijn trok door de hele rechterkant van mijn lichaam, waarbij ik merkte dat de grootste klap met mijn heup had opgevangen. Een minuutje later wilde ik dan toch nog een poging wagen maar die werd door ploegleiders Richard en Nico afgeraden. Zo kon ik al snel weer afdruipen richting douches.

Na het trainingskamp in Mallorca ga ik mij voorbereiden op de 2e seizoenshelft die zal beginnen in Namen of Zolder. Veel meer pech kan ik niet meer tegenkomen en aangezien de vorm niet slecht is (en alleen maar beter zal worden) kijk ik nu al uit naar eind december...

Back to Top