1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De derde etappe van de Volta ao Algarve van Faro naar Tavira had een lengte van 203 kilometer. De langste rit in deze Portugese meerdaagse.

Na twintig kilometer was de vroege vlucht een feit. Twee groepjes van drie renners kwamen na bij elkaar. Opnieuw natuurlijk veel Portugezen. De namen: Gonçalo Amado, Pedro Andrade, Fábio Costa en Daniel Viegas. De Spanjaar Guillermo Garcia en de Rus Aleksandr Grigorev maakten het zestal compleet. Onderweg bereikten de zes de twee korte beklimmingen ‘en-groupe’. De maximale voorsprong bedroeg 4,5 minuut. Maar deze liep ook weer snel terug. Met nog een klein koersuur te gaan, waren ze er allemaal aan voor de moeite. Ook de tegenaanvaller Samuel Blanco.

Cort Nielsen won dan – op 25 km van de meet -  de tussensprint voor Costa en Pidcock en kreeg zes seconden boni. Samen met Madouas, Ganna en Foss reden ze echter verrassend door. De zes sterke coureurs hadden steeds een voorsprong tussen de 15 en 25 seconden. In het peloton werden alle knechten opgeofferd. En zo kon het peloton toch nog in de sprint aansluiten bij de zes. Cort Nielsen bleef Ganna voor. Jordi Meeus en Paul Penhoët werden nog drie en vier en waren de snelste vanuit het peloton. Iedereen in dezelfde tijd.

Algarve rit 3Mike probeerde de Est Mihkels te positioneren, maar dat lukte maar deels. Mihkels werd twaalfde en Mike zat slechts vier plaatsen achter hem als lead-out.

Mike: “Ja, de sprinttrein is wat nerveuzer dan ik gewend ben. Maar uiteindelijk lukte het toch om met Dries de Pooter van voren te zitten. Mihkels raakte me echter kwijt, waardoor we nog even moest inhouden. We raakten daardoor weer een paar plekken kwijt. Daarmee herhaalde zich het scenario van de eerste dag en konden we geen goede sprint doen.”