1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Rui Costa zorgde met ritwinst en eindwinst in de Ronde van Valencia al voor de 6e zege van 2023 voor Intermarché.de Belgische ploeg. Giulio Ciccone droeg al sinds de tweede rit de gele leiderstrui, maar werd in de korte en lastige slotrit bestookt. Na de beklimmingen bleef een elitegroep over die op de boulevard van Valencia leek te kunnen gaan sprinten. De sterke Thijmen Arensman ontsnapte echter. Als enige kon Rui Costa naar hem rijden. In de lange sprint was Portugees de snelste en boekte zo een dubbelslag. Ook in de Challenge Mallorca wist hij al een rit te winnen voor zijn nieuwe ploeg.

Mike arriveerde met zijn ploeggenoten in het peloton. De achterstand op Costa was ongeveer 2 minuten. Deze eerste van deze groep werd 30e
Welke rol heb je vandaag kunnen spelen? "Rui goed positioneren. Dat is altijd nog wel een belangrijke taak."
Feest? "Feest was het meteen aan de finish waar we Rui al direct tegenkwamen."
Tevreden gevoel over deze ronde? "Ja, hoewel ik vorige week beter was. Maar het is weer een goede prikkel voor komende weken."

Programma
De volgende wedstrijd van Mike is de Clasica Almeria op zondag 12 februari, daarna volgt de Ronde van Algarva (15 feruari tot en met 19 februari).

 

 

 

Foto 5 02 2023 Valencia