1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Met een 9e plaats in de Trofeo Port d'Alcudia debuteerde Mike bij Intermarché. Hij was in de finale de lead-out voor Girmay (3e). De wedstrijd is een van de vijf losse ritten in de Challenge Mallorca. Mike heeft er drie op zijn programma staan.

 Even na twaalf uur vertrokken de renners vanuit Ses Salines op Mallorca. De Coll de Sa Batalla (8,7 km aan 5,0%) bleek een groot obstakel, want na de beklimming bleef er een klein peloton over waarin sprinttreintjes het tempo bepaalden tot de finish in Alcúdia. Alle vluchters werden hierdoor gemakkelijk ingerekend.

Verstoorde lead-out
De sprinttrein van Intermarché kon helaas niet compleet in actie komen. Bij een valpartij liep Adrien Petit een schouderblessure op, waardoor het treintje Petit-Teunissen-Girmay nog slechts twee wagonnetjes telde.



Slalommend naar de streep
De finale op gladde wegen kende een opstapeling van bochten en een finishlijn die direct na een bocht lag. Mike slaagde erin om Girmay van voren te houden, maar deze stelt vast: "Met al die bochten hebben we niet eens kunnen sprinten. De winst ging naar Marijn van den Berg (EF-EasyPost).

Programma
Ook morgen en zondag start Mike in Challenge Mallorca. Eurosport doet iedere dag verslag.

 

Adrien Petit valt weg. En dan?"We hadden Adrien nodig voor het positioneren, maar die viel weg. Het was sowieso heel glad. Planckaert hadden we al gebruikt om de hele dag op kop te rijden. Calmejan had al op de klim op kop gereden. En dan weet je dat je mannen te kort gaat komen. We wilden niet te hard gaan en zorgen dat we de controle hielden. En dat lukte. Daarna heeft Costa – de winnaar van gisteren – nog het gat naar de vluchters dichtgereden. Uiteindelijk waren we maar met z'n drieën, maar dat ging goed. Loic Vliegen timede heel goed, zodat we prima door de bocht kwamen. Probleem was dat ze die finish naar voren hadden gehaald. Het was nu moeilijk om te zien hoe ver het nog was. Ik zat ook twijfelen of ik aan moest gaan. Ik wilde pas na de bocht aangaan. Achteraf was geweest om voor de bocht aan te gaan. Maar het was zo technisch en zo snel, werkelijk de ene bocht na de andere, waardoor we even in het gedrang kwamen te zitten en raakte Biniam mij kwijt. Daarna konden we niet meer opschuiven en groeperen, want die bocht lag zo ongelukkig …"

 

Morgen?
"Dan wacht een klimrit. Waarschijnlijk zal ik de jongens afzetten, of het moet minder hard gaan, maar ze rijden wel hard, ook morgen … Misschien kan ik overleven. Maar in principe ga ik morgen ondersteunen.