1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vandaag werd de ploeg Intermarché-Circus-Wanty 2023 voorgesteld aan de pers. De presentatie werd vanuit Spanje georganiseerd. Op dit moment verblijft de ploeg in Alfaz del Pi (Provincie Alicante). Het stadje ligt precies tussen Altea en Benidorm.

Andere omgeving
Na vier jaar Jumbo-Visma wacht Mike een uitdaging met nieuwe doelen in een verfrissende en andere omgeving. Het programma voor Mike zal niet veel afwijken van eerdere jaren. Zijn geliefde voorjaar met de klassiekers in maart en april is nog steeds topprioriteit. Nu niet meer van voren met kopman Wout van Aert, maar samen met Biniam Girmay, de Afrikaan, die in 2022 furore maakte in Vlaamse koersen en natuurlijk in de sprints.

Thuisgevoel
Mike vertelt over zijn eerste ervaringen en ook over de plannen voor de komende drie maanden. "Zoals ik al eerder heb aangegeven, voel ik me thuis in de nieuwe formatie. Ook de trainingen verlopen voortvarend. In deze stage wordt intensiever getraind. Maar dat is ook gebruikelijk. In december ligt de nadruk nog op het duurvermogen. Nu doen we meer intervaltrainingen en ook sprints met de betreffende sprinttreintjes. We trainen in kleinere groepjes met renners, die ook samen in de koersen worden opgesteld. De renners van het klassieke voorjaar trainen dus vaak samen. Dat zijn dus vaak Biniam Girmay, Adrien Petit en Loïc Vliegen. Na de Tour Down Under zullen Hugo Page en Sven Erik Bystrøm zich aansluiten bij het team voor de voorjaarsklassiekers.”

cyclingmedia agency   Intermarche   9.12.2022 196 kleinSprinttrein
“We willen dit seizoen hopelijk een serieuze ondersteuning vormen voor onze kopman Biniam Girmay. Het is vooral zaak om met meer renners in de pre-finale te komen. Bij een sprint zal ik de sprintvoorbereiding doen voor Girmay, samen met de Fransman Petit. Er zijn enkele sprinttreintjes gevormd. Naast Biniam, zijn ook Gerben Thijssen, Niccolo Bonifazio, Madis Mihkels en Arne Marit behoorlijk rap aan de meet. Op dit moment lig ik met de Est Mihkels op de kamer. Voor degenen, die hem nog niet kennen: hij – nog maar 19 jaar - werd 4e op het WK van de beloften en zesde in de Gran Piemonte op het einde van het vorige seizoen.”

Programma
“Mijn programma begint in Mallorca, daar start ik in drie van de vijf races op het einde van deze maand. Direct daarna volgt een redelijk zware Ronde van Valencia, de Clasica de Almeria en de Ronde van de Algarve. Na terugkomst in Nederland, start ik dan in de traditionele Belgische openingsklassieker, Omloop het Nieuwsblad (zaterdag 25 februari). Vervolgens komen een aantal Italiaanse koersen (Tirreno en Milaan-San Remo) en dan de hoofdschotel: de topklassiekers in België.”

Fotocredits: @Cycling_media en @Photonews

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

26-jan                   Trofeo Port D’Alcudia (1.1)
27-jan                   Trofeo Andratx – Mirador D’es Colomer (1.1)
29-jan                   Trofeo Palma (1.1)
1 t/m 5-feb           Volta a la Communitat Valenciana (2.Pro)
12-feb                   Clasica de Almeria (1.Pro)
15 t/m 19-feb       Volta ao Algarve em Bicicleta (2.Pro)
25-feb                   Omloop Het Nieuwsblad (1.UWT)
28-feb                   Le Samyn (1.1)
6 t/m 12-mrt        Tirreno-Adriatico (2.UWT)
15-mrt                  Milano-Torino (1.Pro)
18-mrt                  Milano-Sanremo (1.UWT)
24-mrt                  E3 Saxo Classic (1.UWT)
26-mrt                  Gent-Wevelghem in Flanders Fiels (1.UWT)
02-apr                  Ronde van Vlaanderen (1.UWT)
09-apr                  Parijs-Roubaix (1.UWT)