1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vanmorgen voelde Mike zich gelukkig wat fitter. "Maar er zit een groot verschil tussen op de fiets zitten en erlangs staan. We gaan het zien vandaag."


Gunstig scenario
Na de start verliep de etappe voor hem volgens een gunstig scenario. Al snel reden 3 kansloze renners weg en die mochten het beeld van de rit bepalen. Vanuit het peloton probeerde verder niemand iets en het bleef wachten op de onvermijdelijke massasprint.

In het peloton
De vorige twee etappes moest een kwakkelende en gevallen Mike de groep steeds laten gaan, maar vandaag kon hij het peloton gewoon weer volgen. In de slotfase brachten de Jumbo's Roglic veilig binnen de finishstrook van de laatste 3 km. De tv-commentatoren vermoedde zelfs dat Mike mee ging sprinten, maar hij drong niet aan en gleed als 42e over de streep. Alle ploegmaats zaten in deze eerste groep.

Massasprint
Beste sprinter was Kaden Groves, die Danny van Poppel en Tim Merlier klopte. In de klassementen verandert nauwelijks iets. Roglic liep enkele seconden in op leider Evenepoel door onderweg meer bonificatieseconden te rapen. Mike stijgt 6 plaatsen in het klassement (140e).

 Was het plan om mee te sprinten?
"Whahaha, je weet niet hoe ik me voel. Ik denk echt nog niet aan sprinten. Dat zou jij ook niet moeten doen. Ik ben blij dat het erop zit."
Pleisters op elleboog en knie. Hinderlijke blessure?
"Inderdaad , dat is erg lastig."
Vandaag veel wind en erg warm?
"Ja, dat klopt allebei."