1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Belg Remco Evenepoel heeft als rode truidrager de tiende rit van de Vuelta a España overtuigend gewonnen. Hij gebruikte zijn specialisme om de voorsprong op Primoź Roglič met 48 seconden te vergroten. De tijdrit tussen Elche en Alicante had een lengte van 30,9 kilometer. Evenepoel werkte deze chronorace af in 33 minuten en 18 seconden, een gemiddelde van 55,7 kilometer per uur.

Daguitslag

In de daguitslag werd de Fransman Rémi Cavagna achter Evenepoel en Roglič derde. Hij moest precies één minuut toegeven. In het algemeen klassement is de achterstand van Roglic opgelopen tot 2:41 minuten. De Sloveen passeerde wel Enric Mas, die een prima tijdrit reed. Hij staat nu op 3:03 minuten.

Vroeg aan de start

Mike moest vroeg vertrekken, als veertiende coureur vertrok hij acht minuten over twee. Hij liet – met een ingepakte rechterknie - een tijd van 40:05 minuten noteren, een gemiddelde van iets meer dan 46 kilometer per uur. Zijn achterstand op de Belgische winnaar was zes minuten en 47 seconden.  

“Voel me wel oké, maar bij inspanning is het toch een ander verhaal.”

Toen hij terug was in het hotel in de omgeving Elche was hij al begonnen met recuperatie. Hij bekeek liggend de koers van onder andere zijn kopman. “Mijn rustdag gisteren heb ik écht gebruikt om goed te rusten. Voel me nu wel oké, maar op het moment dat het lichaam zich moet inspannen is dat een ander verhaal. De vermoeidheid zit er nog wel in. Het herstel gaat door mijn ziekte en de schaafwonden minder snel. De tijdrit was eenvoudig, veel rechtdoor en ook in behoorlijk warme omstandigheden. Er stond ook nogal wat wind. Ik heb de tijdrit niet verkend en uitsluitend op de rollen warm gereden. Eigenlijk proberen zo min mogelijk te doen om zoveel mogelijk energie te sparen. Ik had best nog wat last van mijn luchtwegen en lies. Ook de tijdrithouding voelde niet lekker. Maar goed, ik moest wel gewoon hard doorrijden. Maar om het een tweede rustdag te noemen, is wel wat te veel geromantiseerd.”