1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Op de dag voor de tweede rustdag won Louis Meintjes de negende rit van de Vuelta a España gewonnen. Op de steile slotklim van Les Praeres was hij de beste uit de vluchtgroep van negen renners. Remco Evenepoel nam opnieuw tijd op zijn voornaamste belagers. Hij wist weg te rijden op de laatste klim van Ayuso, Mas, Rodriguez en Roglic.

Nieuws van de ochtend

In de ochtenduren meldde zich drie renners af. Naast de Belg Serry en Wout Poels moest ook een koortsige Sepp Kuss forfait geven. Jumbo-Visma moest zo verder met zeven renners. Mike liet vanuit de startplaats Villaviciosa weten dat hij een goede nacht had gehad, weliswaar vermoeid was en ook weer een normaal ontbijt had verorberd. Wellicht de eerste signalen van een klein verbetering.

Verschroeiend begin van de negende rit

Desondanks werden we opgeschrikt door een melding van de wedstrijdleiding, dat Mike was gevallen. Dat gebeurde in een fase dat Thomas de Gendt bleef versnellen vanuit het peloton. De snelheid lag bijzonder hoog. In het eerste koersuur zelfs 47 km per uur.
Vanuit het Team Jumbio-Visma meldde communicatiemanager Ard Bierens dat Mike in orde was. Omdat de eerste klim van tweede categorie opdoemde, de Alto del Torno, was het voor hem niet eenvoudig om terug te keren in een grotere groep.

Terugkeer in het peloton

Op negentig kilometer van de meet zagen we echter een groep van twintig renners terugkeren in het grote peloton. Mike, als ook de Belgische kampioen Tim Merlier zaten in deze achtervolgende groep.
Het peloton had op dat moment een achterstand van vier minuten op een kopgroep van negen renners met o.a. Van Baarle, Meintjes, Janssens en Stannard. De best geklasseerde was Meintjes op 8,5 minuut.

Mike moest op de laatste beklimmingen het peloton opnieuw laten gaan. Hij kwam in een groep terecht met Boy van Poppel, Jörgensen, Lutsenko, Tiberi en Johansen.

Klassementen

Kopman Primoz Roglic staat nu op 1:53 minuten van leider Remco Evenepoel. Mike staat 151e in het algemeen klassement op 2 uur, 3 minuten en 52 seconden van de Belgische leider. In de daguitslag werd hij laatste en dus 164e op 33:20 minuten.

“Ik werd meteen al gelost. Toen nog even teruggekomen, maar werd opnieuw gelost. Uiteindelijk kwam ik in een groepje van zes renners. We wisten wel dat het qua tijd geen probleem was. In de slotfase ook nog eens twee maal gestopt voor een sanitaire stop. Uiteindelijk heb ik het overleefd. Opnieuw wat schaafwonden, dus de rustdag morgen is welkom”, aldus Mike kort voor zijn vlucht richting Alicante